Yoga retreat India

Een 10 daagse Yoga retreat

Data

 • 08 Nov - 17 Nov 2024
 • 21 Feb - 02 March 2025

Kosten

 • € 1150 (zonder accommodatie)
 • € 1350 (hut met tweepersoonsbed en warme douche inbegrepen)
 • € 1450 (Kamer met tweepersoonsbed en AC/warme douche inbegrepen)
 • (Er is geen gedeelde kamer/hut omdat we denken dat je je eigen ruimte nodig hebt)

Schrijf je nu in

Jaarlijks ondernemen we een 10-daagse Yoga reis naar Goa, India. Deze Yoga retreat biedt een unieke ervaring, een onderdompeling in Yoga en jezelf. ‘Antastha Yatra’ is de naam van deze Yoga retreat en komt van het Sanskriet. ‘Antastha’ dat ‘binnenste, kern of diepste’ betekent en ‘Yatra’, wat verwijst naar ‘een reis’. Tijdens deze Yoga vakantie zal je worden uitgenodigd om op zoek te gaan naar je eigen kern of diepste zelf, terwijl je op een zachte manier het onaangeroerde potentieel ontdekt dat altijd al in jezelf heeft gezeten.

De Yoga retreat is zeer doelbewust een retreat van 10 dagen: exact de tijd die we nodig hebben voor deze intensieve verkenning en ontplooiing. De reis kan een uitdaging zijn, vooral tijdens de eerste dagen, terwijl je door de meer oppervlakkige lagen van je wezen werkt. Maar het duurt niet lang voordat de juiste technieken en ondersteuning van onze deskundige leraren, je soepel naar je diepste essentie, je eigen licht brengen. Je zal een uitbarsting van energie ervaren.

Om het meeste uit de Yoga retreat te halen, moedigen we je aan om Antastha Yatra te ondernemen met een mentaliteit van totale overgave en met de intentie om een bruisend leven te creëren. Deze Yoga retreat biedt volledige ontspanning en de inspiratie naar transformatie!

HOE WERKT ANTASTHA YATRA

Stap # 1 – Duidelijkheid creëren

We gebruiken Svadhyaha, de yogadiscipline van zelfstudie, gecombineerd met moderne technieken om ons bewust te worden van de huidige realiteit, onze overtuigingen en patronen. Diepgaand begrip en duidelijkheid over ons eigen leven is wat volgt.

Stap # 2 - Begrijp yoga

We verkennen op een transparante manier hoe Yoga ons leven kan verbeteren. We bekijken de verschillende aspecten van yoga en hoe deze van toepassing zijn op onze emoties, gedrag, omstandigheden en gezondheid. In principe creëren we een echt begrip van hoe Yoga werkt.

Stap # 3 - Geïntegreerd leren

We kiezen de meest effectieve, toepasbare yogatechnieken om een verschil in je leven te creëren. We leren je hoe je deze kunt implementeren en integreren, zowel op als naast je yogamat. Met deze hulpmiddelen kun je na verloop van tijd je relatie met jezelf grondig veranderen en naar geluk toe bewegen.

Tijdens de reis begeleiden we jou met een zorgvuldig ontworpen programma van lezingen, praktijk en processen. We erkennen dat je al volledig bent en je al op een unieke en speciale plek in je leven bent. Onze rol is om je te helpen dit allemaal te omarmen, omdat je eenvoudigweg dieper in jezelf gaat. Dat betekent dat elementen van het proces moeiteloos en bijna onmerkbaar lijken totdat u het verschil in uw algehele welzijn begint te ervaren.

Het proces is gebaseerd op zorgvuldig geselecteerde, krachtige elementen van de enorme rijkdom dat yoga bevat. Dit onder meer door Svadhyaya (zelfstudie), Antastha Kriya en Patanjali. We zullen ook krachtige Hatha Yoga-technieken integreren, zoals Yoga Nidra, Antar Mouna, Tratka, Pranayama en Shoonya-meditatie. De ervaring zal geïntegreerd, grondig en diep zijn.

WIE KAN DEELNEMEN

AY
 • Of je nu een beginner bent, een yogi met vele jaren ervaring of nog nooit eerder Yoga hebt gedaan;
 • Of je in een burn-out zit, gestrest bent of herstelt van een ziekte; Misschien ben je op zoek naar een nieuwe richting of doel;
 • Of je bent de vreugde verloren in je leven;
 • Of je bent gewoon op zoek naar een diepere betekenis …

De reis van Antastha Yatra zal je toestaan om het geluk die in jezelf ligt aan te boren. Het zal je helpen om de kracht te creëren die al zo dicht bij je is, als je er eenmaal voor openstaat, als je eenmaal de afleidingen wegspoeld. Dit proces is water dat lichaam en geest reinigt.

We kijken ernaar uit om samen met jou aan deze reis te beginnen!

SCHRIJF JE IN

Dagelijks programma

 • 7 uur: Ochtendmeditatie
 • 7.30 uur: Yogales
 • 8.45 uur: Ontbijt
 • 9.30 uur: Lezing of proces
 • 11 uur: Lange lunchpauze om te zwemmen, slapen, zelfreflectie etc.
 • 15.00 uur: Yoga Nidra, Lezing of Proces
 • 16 uur: Theepauze
 • 16.20 uur: Yogales

Vanaf het moment dat je wakker wordt, word je omringd door de magie van Goa. Wandelen naar de shala onder de palmbomen, begroet door de vogels, de winkels die langzaam wakker worden: je bent klaar om een ​​nieuwe dag vol nieuwe, leerrijke ervaringen te beginnen. De zorgvuldig geplaatste praktijk van meditatie en asana’s, gevolgd door een licht ontbijt bereid je voor op het genieten van de lezing.

Tussen de ochtend- en middagles door houden we de tijd om onszelf volledig te verwennen.

Een boek lezen, een verfrissende duik nemen in de Arabische Zee, een volledige lichaamsmassage nemen of gewoon ontspannen op het strand met een vers vruchten- of groentesapje – de mogelijkheden hier zijn eindeloos.

We eindigen onze avondles net op tijd om de prachtige zonsondergang te aanschouwen. Een verfrissende douche, een lekker diner en de gezelligheid van bij de groep of de lokale bevolking te zijn, zijn een perfecte manier om de dag te beëindigen.

MANDREM – GOA, INDIA

Het strand van Mandrem, gelegen in het noorden van Goa, staat bekend om zijn rust en stilte, ver weg van de drukte, lawaai of afleiding van het dagelijks leven. Je wordt omringd door eindeloze stranden, wuivende palmbomen en de warme Arabische zee aan je voeten.

Dunes Holiday Village, ons weelderige huis en shala waar ons programma en verblijf doorgaan, is gemakkelijk te bereiken en bevindt zich in een goedkoop en absoluut veilig gebied. Zonder zorgen kunt u genieten van verse sappen, fruitsalades en een combinatie van Indische en westerse maaltijden in verschillende gezellige restaurants en cafés in de buurt. In de pauzes kunt u uzelf verwennen met schoonheidsbehandelingen en massages of een motorfiets huren om de ontspannen sfeer van het vrolijke Arambol te verkennen. Dit is ook de plek om souvenirs en boeken te zoeken om mee naar huis te nemen.

De lokale bevolking is erg vriendelijk en gewend aan westerse reizigers, die Goa al tientallen jaren bezoeken. De Portugese koloniale periode heeft een sterk cultureel erfgoed achtergelaten dat je zult ervaren in de keuken, architectuur en de christelijke tradities die de lokale bevolking enorm koestert. Geniet van yoga, geniet van de zon en herbron in een van de meest ontspannende plekken van India.

AY
anathsa
anathsa
anathsa
anathsa