OPRECHT YOGA-ONDERWIJS

In de beginjaren begon Yogalife met het organiseren van intensieve cursussen voor lerarenopleidingen van een maand in India en Zwitserland. Omdat de oprichters van Yogalife vaak 30 dagen op een afgelegen plek in India doorbrachten, konden ze tijd doorbrengen met alle studenten afzonderlijk en begrijpen wat de dingen waren die de meeste impact op hen creëerden. Door voortdurende feedback en zelfstudie heeft Yogalife de afgelopen 20 jaar zijn oprechte Yoga-opleiding verfijnd. De leraren van Yogalife merkten op dat in hun formule van één maand de belangrijkste deelnemers, mensen waren op een sabbatical of tussen banen of relaties zaten. Veel van die mensen waren verschillende opties aan het onderzoeken om hun leven te veranderen en Yoga was slechts een van die opties.
Veel andere mensen van over de hele wereld wilden echter ook deelnemen aan de cursussen, maar deze mensen hadden vaak een baan, kinderen of een zeer actief leven en konden geen maand vrij nemen om de TTC bij te wonen. Op dat moment besloot Yogalife om de inhoud van de één maand durende  TTC op te delen in negen weekends, een update die tien jaar geleden werd gemaakt en voor het eerst werd getest in België. Het bleek een zeer succesvolle formule te zijn en is sindsdien door vele andere Yoga-organisaties gevolgd. Door deze verandering merkte Yogalife een grote verschuiving op in hun deelnemers, waar zij nu vaak veel meer betrokken zijn in yoga en hun leven echt willen aanpassen aan de yogafilosofie waarin ze worden ondergedompeld tijdens de lerarenopleiding.

TTCs

Leerkrachten

Jaar

Klanten

“Door voortdurende feedback en zelfstudie heeft Yogalife de afgelopen twee decennia haar oprechte Yoga-opleiding verfijnd.” 

De reis doorheen Yoga

Onze 200 uur lerarenopleiding – of je het nu in één maand of in 9 weekenden volgt – is gericht op het leveren van de basisinhoud die een yogi nodig heeft om zijn of haar yoga-reis te beginnen.
In de afgelopen jaren hebben we ook onze lessen uitgebreid met nieuwe cursussen: we hebben nu een cursus die uitsluitend op Yoga Nidra is gericht (waar we een staat van meditatief bewustzijn creëren) en we hebben 3 geavanceerde lerarenopleidingscursussen gecreëerd die zich richten op lichaam, geest en ziel. Al deze cursussen worden door Yoga Alliance erkend en geven de deelnemers de mogelijkheid om een 500u gecertificeerde leraar te worden. Deze lerarenopleidingen vinden momenteel plaats in België, Duitsland, Zwitserland en India.

Let’s Start a Conversation

Laat ons samen reizen

Wij zijn een servicegerichte organisatie. Veel mensen zijn voortdurend op zoek naar meer informatie en begeleiding tijdens hun reis door het leven. We merkten dat veel van onze leraren elkaar bij deze zoektocht naar informatie wilden ondersteunen, omdat de opleidingsmogelijkheden niet ten einde komen zodra de cursus is afgelopen.
Dat is de reden waarom het Yogalife-festival is ontstaan, hier komen leraren om elkaar te helpen en nieuwe mensen kennis te laten maken met de weelderige wereld van yoga. Dit begon als een bijeenkomst voor Belgische Yogalife-leraren, maar al snel zagen we dat studenten uit Zwitserland en Duitsland ook enthousiast waren om deel uit te maken van de ervaring, zodat het een internationale ontmoeting werd. Er zijn veel mensen op zoek naar een hulplijn wanneer ze door de vele verschillende uitdagingen in het leven gaan. De essentie van die uitdagingen komt van binnenuit, of ze nu komen uit een relatie, een baan of een richting vinden in het leven. Daarom hebben we ons curriculum uitgebreid met programma’s die gebaseerd zijn op yogafilosofie. Deze programma’s zijn niet academisch (zoals de lerarenopleidingen), maar we concentreren ons echt op samenwerking bij het vinden van een pad. Twee van die programma’s zijn Antastha Yatra (een 10-daagse yogaproces in India) en Puruchartas (een tweedaagse workshop).
Iedereen helpt andere mensen te groeien.

Yogalife Leraren

We investeren het grootste deel van onze middelen in onze leraren. We houden elkaar op het pad met een open feedbackcultuur. Dat is ook de reden waarom wij een sterke gemeenschap zijn, iedereen helpt andere mensen altijd om te groeien.
Aangezien we dit al twee decennia doen, hebben we veel studenten die leraren in ons kernteam zijn geworden en ervaring van over de hele wereld hebben opgedaan. Wist je dat er inmiddels meer dan duizend Yogalife-leraren zijn uit 30 verschillende landen? En ze brengen allemaal hun eigen vakgebied met zich mee, sommigen zijn artsen, anderen zijn ingenieurs, sommigen zijn obers en anderen zijn filosofen. Dus samen hebben we een enorme bron van kennis die we delen in onze lessen.
Yogalife is nu een wereldwijde gemeenschap: in onze programma’s in India verwelkomen we mensen van over de hele wereld (Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, …) en in onze Europese cursussen ontmoeten we veel lokale mensen. De meeste van onze trainers zijn gevestigd in Europa en door samen te werken, zijn we effectiever geworden. Toen we naar deze gemeenschapsinstelling keken, werden veel nieuwe mensen aangetrokken tot ons: Julia Roberts nam yogalessen van ons tijdens haar verblijf in India voor de film ‘Eat, Pray, Love’. Sanjeev’s werk met de mensen van Solar Impulse om hen te helpen extreme doelen te bereiken met de hulp van Yoga is een zeer interessant voorbeeld van hoe yoga je helpt in het leven. We begeleiden ook veel bedrijfsleiders die de yogische manier van leven gebruiken om de enorme verantwoordelijkheden die ze hebben te dragen.

Yogalife Belgium GCV

Henri Dunantlaan 18/301
9000 Gent
+32 493 811 813
manoj@yogalife.org

BTW BE0713.905.449
IBAN BE69 3631 8116 1078 - BIC BBRU BE BB

Let's start a conversation