DE LEERKRACHT IN JOU

Yogalife (RYS 300) biedt kwalitatieve Yoga Teacher Trainingen aan in Brussel, Gent, Keulen, Genève en Zurich. Met een ijzersterk team aan ervaren docenten begeleiden we onze studenten in de zoektocht naar hun volle potentieel als Yoga leerkracht.

Eén van Yogalife meest gewaardeerde onderdelen van de opleiding zijn de hands-on correcties in de houdingen, welke ongelooflijke en effectieve resultaten opleveren. De studenten starten vanaf de eerste week met het lesgeven aan elkaar.

Yogalife combineert de traditionele kennis van Yoga met belangrijke aspecten van moderne wetenschap. Daarbovenop zorgt Yogalife’s 22 jarige ervaring en de authentieke, persoonlijke aanpak voor een transformerende opleiding die je nooit meer vergeet.

Ook al is het niet meteen je ambitie om Yoga leraar te worden, kan je met deze opleiding je kennis over Yoga alsook jezelf gaan verdiepen. De meerderheid van de mensen die beslissen om deel te nemen aan de Yoga opleiding, doen dit om hun eigen Yoga praktijk en kennis te verdiepen. We moeten je echter waarschuwen dat 85% van onze afgestudeerde Yoga studenten ook werkelijk les gaan geven, dit omdat ze gaandeweg sterk groeien en plezier ontdekken in het delen van hun kennis en ervaring.

De weekend modules van onze Yoga Teacher Training werden als eerste in België geïntroduceerd door Yogalife en zijn er om iedereen de mogelijkheid te geven deel te nemen, ook als je van ver moet komen. Gedurende de 9 weekend van onze Yoga opleiding ontwikkel je langzaam van student naar bekwaam Yoga docent.

Komende Opleidingen

 1. Gent, België
 2. Brussel, België
 3. Keulen, Duitsland
 4. Genève, Zwitserland
 5. Luxembourg City, Luxembourg
 6. Leuven, Belgium

WAT HOUDT DE CURSUS IN

TTC

De fundamenten van Yoga

 • Definitie van Yoga, verschillende soorten Yoga
 • De geschiedenis van Yoga en Pantanjali
 • Lesgeef technieken: je zal lesgeven vanaf dag 1
 • Theorie over meditatie, pranayama, asanas, mantras

Yoga en het lichaam

 • Hatha yoga, shatkarma
 • Yogisch lichaam – Chakras/Nadis
 • Anatomie/fysiologie

Filosofie en kern principes

 • Prana Vayus, Koshas, Bandhas en kern principes
 • Asana clinic (waar we verschillende houdingen dieper gaan ontleden)
 • Tussentijdse test en herhalingen

Jouw les samenstellen, evaluatie

 • De volgorde van de houdingen en jouw stijl bepalen
 • Persoonlijke evaluaties, presentaties
 • Herhaling van de lesgeef technieken
 • Ceremonie bij het afstuderen

(naast het Yoga curriculum gaan we ook andere onderwerpen aankaarten zoals geweldloze communicatie, het begrijpen van gedragspatronen van anderen en jezelf en persoonlijke reflectie)

PRAKTIJK INFORMATIE

CREER HET LEVEN VAN JE DROMEN

I am

Do you have any recent Illnesses?

Do you have any allergies?

Have you had any surgeries?

Did you have any accidents?

Do you take any medication on a regular basis?

What area of your Yoga-Practice do you have difficulty in?

Why do you want to attend this TTC?

How do you plan to prepare yourself for this TTC?

Where did you first hear about Yogalife?

ONZE LERAREN

Elk van onze cursussen wordt georganiseerd door vijf tot zes hooggekwalificeerde yogaleraren. We combineren managementvaardigheden, presentatievaardigheden, ondersteuning en coaching samen met de diepe traditionele lessen van Yoga.

Yogalife assistent-leraren

Yogalife biedt de afgestudeerden de mogelijkheid om te helpen bij elke mogelijke yoga opleiding georganiseerd door Yogalife. De assistent-leraren zijn degenen die het proces al hebben doorlopen en helpen de brug te slaan tussen de docenten en studenten. Ze maken deel uit van het Continuous Education-programma (CEP). We moedigen onze voormalige studenten aan om bij ons te blijven groeien en deel te nemen aan deze prachtige nieuwe reis. Voor elke cursus zullen twee of drie assistent-leraren aanwezig zijn om samen de docenten te ondersteunen en met hen te doceren.

Yogalife gastdocenten

Om te kunnen leren van verschillende verwante disciplines, nodigt Yogalife gastdocenten uit om een of twee sessies te geven op basis van hun bekende vakgebieden en expertise. Het kan op het gebied van yoga of een ander relevant gebied zijn. De deelnemers aan de laatste cursussen hebben bijvoorbeeld les en tips gehad over Shiatsu, Chavutti Thirumal, Refloxology, Kalari en verschillende yogastijlen van hun lokale experts en bekende leraren.

Waarom Yogalife Teacher Training Course?

 1. Geselecteerde groep: 20-26 deelnemers per cursus.
 2. De syllabus omvat yogafilosofie, hindu mythologie, fysiologie van hatha-yoga, methodologie voor het onderwijzen van Asana’s en de correcties daarvan. Deze speciaal ontworpen opleidingshandleiding van 150+ pagina’s wordt voortdurend aangepast met een continu feedbackproces, en is ondertussen al de 10e editie in omloop.
 3. Alle locaties zijn zorgvuldig gekozen om de gunstige yogische omgeving te ondersteunen.
 4. Unieke Asana-clinic voor praktische asana-aanpassingen.
 5. Focus op persoonlijke ontwikkeling van de student.
 6. Volwassenen leren technieken om een ​​effectievere leeromgeving te creëren.
 7. Facilitering en begeleiding om een ​​eigen stijl te ontwikkelen.
 8. Kansen binnen de organisatie voor gemotiveerde en vastberaden studenten aan het einde van het programma.
 9. Ons Continuous Education Program (CEP) biedt mogelijkheden om te helpen bij de opleidingsprogramma’s van leraren om het vaardigheidsniveau te verfijnen.
 10. Vanaf het begin van de cursus wordt aandacht besteed aan het creëren van een solide groepsmentaliteit waarbij studenten zich veilig voelen om te groeien en te evolueren.
 11. Erkend door Yoga Alliance, VS als een RYS300-yogaschool.
 12. De globale aanwezigheid van Yogalife Foundation met haar aanwezigheidsresidentie in Genève en Zürich in Zwitserland, Goa in India, Gent en Brussel in België, Stuttgart en Bonn in Duitsland.
 13. We hebben reeds meer dan 1000 studenten opgeleid uit meer dan 30 landen.
 14. Onze klantenlijst omvat VN, WHO, UNICEF, P & G, WIPO enz. We hebben ook gewerkt met beroemdheden zoals Dr. Deepak Chopra, Kerry Kennedy, Julia Roberts etc.
gal-1
gal-2
gal-2
gal-2